Двама шуменци на амфетамини
03.10.2022
Топим се
03.10.2022

Иманяр с богата плячка

Снимки: Пресцентър ОДМВР Шумен

52-годишен мъж от село Мадара е задържан след като в дома му в Каспичан са намерени и иззети над 1000 обекта с вид на антични.

Работата по случая започнала вчера, около 18 часа. Криминалисти от РУ- Нови пазар извършвали обход в малките населени места във връзка с провеждащата се полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с политическите права на гражданите.

В землището на село Избул, в района на „Багрянов чифлик“ забелязали мъж, който с помощта на металдетектор търси археологически обекти. При последвала проверка в лек автомобил Рено „Меган“ с шуменска регистрация,  са намерени 8 предмета с античен вид и металдетектор.

При последвало претърсване в обитаван от 52-годишния  имот в Каспичан, полицейските служители намерили множество монети. По негови данни част от тях са динари, фолиси, акчета. Иззети са над 1000 други предмети с вид на антични, парчета от колония, още два маталдетектора.

Експертиза на предметите ще удостовери точността на произхода и датировката им.  Материалите по случая са докладвани в Окръжна прокуратура- Шумен.

Мъжът е задържан за срок до 24 часа. За извършено престъпление по чл. 278 ал. 6 от НК е образувано досъдебно производство.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *