Преминава извънгабаритен товар
26.10.2022
Общината организирала комисията по телефона, покана до полицията няма
26.10.2022

Полицията и Областното пътно управление провалиха заседанието за фаталното кръгово

Общинската комисия по безопасност на движението отложи заседанието си, на което днес трябваше да обсъди внесената в общинското деловодство молба от граждани за обезопасяване на фаталното кръговото кръстовище пред магазин „Практикер“ в Шумен, където на 28 вечерта при тежка катастрофа бе убита 22-годишната Светомира.

На дискусията не дойдоха представители на сектор „Пътна полиция“ към ОДМВР Шумен и Областното пътно управление. Така на практика отсъствието им провали заседанието. Сред липсващите бе и проектантът на кръговото кръстовище, което е основният повод за свикването на комисията.

„Много от въпросите в дневния ни ред касаят именно липсващите на заседанието. В този непълен състав, без участието на основната фигура – полицията, няма как да вземем решения“, подчерта председателят на комисията зам.-кметът по строителство и екология инж. Боян Тодоров.

Първа точка от дневния ред бе именно сигнално писмо от шуменската полиция за обезопасяване на кръговото кръстовище, на което при зверски удар бе отнет живота на младо момиче. Комисията трябваше да разгледа и предложението за ограничаване на престоя и паркирането на моторни превозни средства по ул. „Цветан Зангов“, както и докладни записки от кметовете на селата Струйно, Белокопитово и Ветрище за изграждане на изкуствени неравности. До комисията е постъпила и докладна от директорът на НУ „Княз Борис I“, който е предложил въвеждането на еднопосочно движение по прилежащите улици около училището, а гражданин е изпратил искане за изграждане на повдигната пешеходна пътека на ул. „Марица“. Свои предложения са изпратили и главните експерти на отдалечените квартали на града, които са поискали увеличаване на максимално разрешената скорост в определени пътни участъци към Шумен и полагане на шумяща маркировка на кръговото към квартал „Макак“.

За да вземат решение по наболелите проблеми дойдоха останалите членове на комисията шефът на ДАИ Цветелина Велчева, представител на шуменската пожарна, главният архитект на община Шумен Галин Антонов, и други представители на Общината.

Заседанието на Общинската комисия по безопасност на движението ще се проведе другата седмица, след уверение от страна на отсъстващите, че ще вземат участие.

shumenonline.bg

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *