30 години вълшебство без край
23.11.2022
Технически проблем прекъсна телефонната връзка с НАП
23.11.2022

Денят на доброто

Възпитаници на СУ „Йоан Екзарх Български“ в обедните часове днес намериха портмоне с лични документи и парична сума.

Далия Великова и Мария Кондова от 4 а клас намерили портмонето на пешеходната алея между тяхното училище и СУ“ Сава Доброплодни“. Обадили се веднага на телефон 112 и на място бил пратен полицейски екип. Екипът от РУ- Шумен пристигнал, на място дошла и 58-годишната собственичка на портмонето, която установила липсата му и решила да се върне по пътя, по който минала преди това. Децата й предали портмонето.

В ранните следобедни часове днес 49-годишната шуменка Даниела Христова посетила полицейското управление в Шумен, за да предаде намерен мъжки портфейл с лични документи, кредитни и дебитни карти и парична сума над 500 лева. Жената намерила портфейла на паркинга на пл. “Кристал“ малко около 23 часа в Деня на християнското семейство. Полицейски служители се свързали със собственика и в ранните следобедни часове дамата му предала портфейла.

Развълнуван 30-годишният притежател на загубената вещ Юджел Басри от село Загориче, благодари на жената и й сподели, че не е очаквал, че ще се намери. Мъжът пожелал доброто, което е направила да й се връща и разказал, че преди време той също намерил портфейл с голяма парична сума и документи в Холандия и го предал в полицията.

„Дъщеря ми е почти на Вашата възраст, знам какво е преживяването и колко е неприятно, защото тя е губила документи и телефон, които не се намериха“, обяснила Даниела Христова при предаването на портфейла.

ОДМВР- Шумен изказва специални благодарности към четвъртокласничките от СУ“ Йоан Екзарх Български“ Мария Кондова и Далия Великова и г-жа Даниела Христова за доблестните им постъпки, които са пример за обществото.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *