Стартира X-тото издание на конкура „Еко Коледа“
24.11.2022
Фрапиращи пропуски в проекта за Младежкия дом, не достигат и пари
24.11.2022

Актуализацията на бюджета на извънредна сесия

Снимка: shumenonline.bg

Актуализацията на бюджета на община Шумен  ще бъде разгледана на извънредна сесия на Общинския съвет. До нея се стигна след като на редовното си заседание днес, местните парламентаристи не успяха да стигнат до единодушно решение за бюджета. Точката ще бъде разгледа на 1 декември от 9.00 ч. в сесийната зала на Община Шумен.

„За“ актуализацията на бюджета гласуваха 18 съветници, те обаче са недостатъчни. Така с 10 гласа „против“ и 6 въздържали се, съветниците забавиха заплатите на над 150 служители в общинските предприятие.

Кметът на Шумен Любомир Христов изрази опасения, че това ще доведе до криза със сметосъбирането и снегопочистването в града, а голяма част от проектите, по които в момента се работи, ще бъдат замразени.

„Във време на криза и инфлация някои политически партии, за да надвият над собственото си его, не подкрепиха актуализацията на бюджета. По предложение точно на общинските съветници във всяко село бе назначен по един служител, който да отговаря за почистването, а сега с това решение, осигуряването на заплати е невъзможно. Предвид инфлацията и скока на цените на горивата, бяха актуализирани заплатите. Надявам се, че на следващата сесия разумът ще надделея над политическото его“, коментира пред журналисти решението на местния парламент кметът Любомир Христов.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *