Актуализацията на бюджета на извънредна сесия
24.11.2022
Атака срещу МВР, изпращат фалшиви имейли призовки
24.11.2022

Фрапиращи пропуски в проекта за Младежкия дом, не достигат и пари

Снимки: Община Шумен

Фрапиращи пропуски в проекта за рехабилитация на Младежкия дом, освен това не достигат и пари. В проекта не са били включени дейности, които трябва да бъдат изпълнени. В някои от стаите имало течове, които допълнително усложняват състоянието на последния етаж на сградата. Така със заложеното по договора не може да бъде извършен основен ремонт, от какъвто всъщност се нуждае сградата на Младежкия дом. Това заяви днес Драгомир Василев, представител на фирмата изпълнител на ремонта на шуменския Младежки дом, пред общинските съветници, които по покана на кмета Любомир Христов инспектираха ремонтните дейности.

Оказа се, че от ремонт имат нужда и пространства, които изобщо не са включени в количествените сметки. Това са конферентната и танцовата зала. В последствие се появило и друго пространство, което се нуждае от окачен таван, който е извън сметките. За направените допълнителни строителни дейности ще е необходима количествено-стойностна сметка, средствата за тях обаче трябва да бъдат заложени в бюджета на община Шумен за следващата година.

„Най-фрапиращи са непредвидените дейности по двете големи зали. В първоначалния проект няма заложени никакви количества за техния ремонт, дадени са частични освежавания и леки ремонти, които не могат да удовлетворят изискванията към целия Младежки дом“, обясни Василев.

По проекта са били взети предвид денивелацията и част от настилката на пода.  Проблем създава и един от полилеите, който трябва да се свали с ръчна лебедка, за която са нужни 8 души.

Големият ремонт стартира през април. Той се реализира с безвъзмездни средства по Оперативната програма „Региони в растеж“, с кредит от Фонда за градско развитие за Северна България за близо 650 хил. лв. и съфинансиране от общината. Общата стойност на проекта е над 2.5 млн. лв.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *