Контейнери за строителни отпадъци в Шумен и селата
01.12.2022
Български и турски компании обсъждаха възможности за партньорство
01.12.2022

Наградиха шуменски криминалисти, разкрили убийство за часове

Снимка: Пресцентър ОДМВР Шумен

Главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров награди 13 служители от ОД на МВР- Шумен за професионално изпълнение на важна служебна задача. Отличието е за бърза и качествена полицейска работа, в резултат на която за броени часове е установен и задържан извършител на убийство е село Черноглавци.

Припомняме, че действията по разследването започнаха на 12 ноември след сигнал за 70-годишна жена, открита от нейни близки в безпомощно състояние в дома й. В хода на предприетите множество оперативно-издирвателни действия – разпити на свидетели, назначени експертизи, криминалистите изградили версия, че престъплението е извършено от мъж, с когото от няколко години жената е живеела на семейни начала. В резултат на активната работа 56-годишният – с криминални прояви, излежавал присъда за опит за убийство, е установен при свои близки в София.

Задържан е и е конвоиран в полицията в Шумен, направил самопризнания. Престъплението беше разкрито много бързо благодарение на усиления труд на оперативни работници, разследващи полицаи, експерти и полицейски инспектори. Качествено свършената работа е благодарение на това, че оперативните и полицейските служители познават добре хората в районите, които обслужват, каза при връчването на наградата им днес директорът на ОДМВР- Шумен ст. комисар Георги Гендов.

shumenonline.bg

1 Comment

  1. dimitar petrov каза:

    Maleee tez yali ne srali veeee

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *