Временна организация на движението по част от бул. „Велики Преслав“ в Шумен
05.12.2022
Жълт код за гъста мъгла
06.12.2022

Грейна коледната елха в Шумен

Снимки: shumenonline.bg

15-метрово коледно дърво грейна тази вечер в Шумен. По традиция коледната елха на града беше запалено с празнична програма. Тази година община Шумен изненада шуменци с нова украса, която е разположена в парка между библиотеката и сградата на общината. Там се намират традиционният коледен базар и детския кът, който е обновен с допълнителни елементи и светещи конструкции.

Снимки: shumenonline.bg

На откритата сцена в парка деца от различни танцови формации в града изнесоха празнична програма, а на сцената, да поздрави шуменци, излезе кметът Любомир Христов.

Кулминацията на празничната програма бе пищната заря.

Да видят новата коледно-новогодишна украса дойдоха стотици деца със своите родители. В дървените къщички се предлагат различни лакомства и сувенири. На базара шуменци могат да се срещнат с приятели на чаша греяно вино от местен производител, а до къщичките работи и традиционната скара. До елхата има и специална поща, която изпраща писма до Дядо Коледа.

Освен в парка до общинската администрация, дървени къщички са разположени и по пешеходната зона на бул. „Славянски“ между бившето кино „Херсон“ и Цветния пазар.

Празнично настроение създават новите светлинни елементи, разположени в централната градска част – по пешеходната зона на бул. „Славянски“ в участъка от пл. „Освобождение“ до пл. „Кристал“. С нова украса са и булевард „Мадара“, и улиците „Марица“ и „Васил Друмев“, бул. „Симеон Велики“ и бул. „Велики Преслав“ в участъка от кръговото кръстовище на Руски паметник до ул. „Съединение“, в района на зала „Арена Шумен“, както и на други места в града.

shumenonline.bg

 

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *