Благодарности към дoбротворците на Шуменското плато
05.12.2022
„Автомагистрали – Черно море“ ще асфалтира шуменските улици
05.12.2022

Задържан е шуменец за грабеж на жп гарата

29-годишен шуменец, криминално проявен с грабеж и държане на наркотични вещества, е задържан за срок до 72 часа с постановление на прокурор от ОП- Шумен.

Работата по случая започнала на 28 ноември след получен сигнал от мъж, който съобщил малко след 18 часа на телефон 112, че е станал свидетел на грабеж в района на жп гарата в Шумен. Съобщил, че докато чака влак на перона забелязал двама, които разговаряли с мъж, и използвайки сила му отнели сумата от 60 лева.

В хода на проведените незабавни действия с полицейски служители от 01- РУ Варна и ЗЖУ- Варна двама шуменци на 29 и 25 години от Шумен са установени и задържани на жп гарата във Варна. Случаят е докладван на дежурен прокурор от ОП- Шумен. Работата по разследването за престъпление по чл. 198 от НК продължила по указания на прокуратурата. В хода на документиране на престъплението са проведени процесуално-следствени действия, разпитани са свидетели.

Двамата са криминално проявени с държане на наркотични вещества и грабеж. Осъждани са. Изяснено било, че автор на грабежа е 29-годишният шуменец. Повдигнато му е обвинение, и е задържан за срок от 72 часа. Приведен е в ОС „Изпълнение на наказанията“.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *