Полицията в Търговище с превантивни операции по празниците
30.12.2022
Кои бяха най-четените новини за 2022 година?
31.12.2022

За първи път през 2023 година междусрочната ваканция за учениците ще бъде не един, а пет дни. Тя е от 1 до 5 февруари включително.

На 6 февруари започва вторият учебен срок, който за дванадесетокласниците завършва на 16 май.

Всички ученици от I до XI клас ще имат пролетна ваканция от 8 до 17 април, а зрелостниците ще почиват по-малко – от 12 до 17 април (сред тях са и дните, когато празнуваме Великден).

За най-малките от I до III клас учебната година приключва на 31 май. Учениците от IV до VI клас ще учат до 15 юни, а връстниците им в спортните училища до 30 юни.

Учениците от VII до XI клас завършват годината също на 30 юни, като в периода от 1 юли до 30 август обучаваните в професионални или дуални паралелки имат допълнителни две или четири седмици за производствена практика.

Държавни зрелостни изпити

Държавният зрелостен изпит по български език и литература за завършилите дванадесети клас ще бъде на 19 май, а на 23 май ще са вторият задължителен зрелостен изпит и държавният изпит за придобиване на професионална квалификация.

Националното външно оценяване по български език и литература за четвъртокласниците е на 29 май, а по математика на 30 май.

На 13 юни е националното външно оценяване по български език и литература в края на VII и X клас, а на 16 юни е оценяването по математика. На 17 юни е оценяването по чужд език, а на 19 е измерването на дигиталните компетентности.

Дните за матурите 19 и 23 май са неучебни, както и тези, в които ще има НВО – 13 и 16 юни. 25 май също е определен за неучебен, но е присъствен ден за училищни, просветни и културни дейности.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *