Благотворителен футболен турнир във Военния факултет
18.01.2023
Среща на експерти за доклада за фаталното кръгово
18.01.2023

Беглецът от гонката извадил нож на полицаите, хващан е с наркотици

Снимки: shumenonline.bg

40-годишният шуменец, който вчера си спретна зрелищна гонка с полицията, бил хващан с наркотици. Това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР Шумен.

Беглецът бил с отнето свидетелство за управление на моторно превозно средство след като отказал да бъде тестван за шофиране след употреба на наркотични вещества и техни аналози на 11 октомври 2022 година. Тогава бил задържан за притежание на наркотични вещества. Като водач имал 12 акта за установени административни нарушения, 10 наказателни постановления и 22 глоби с фиш.

Припомняме, че вчера той бе задържан след гонка с полицията, която продължи около 30 километра.

Полицейски екип осигурявал безопасността на движението по главен път Русе-Варна, в района на 5-ти километър край Шумен. Полицейските служители забелязали водач на лек автомобил Тойота с шуменска регистрация, за който имали информация, че е лишен от правото да управлява. Подали му сигнал със стоп палка. Водачът не спрял, ускорил скоростта си на движение, и продължил. Полицейският екип го последвал, била подадена информация до всички екипи за нарушителя.

Мъжът продължил към село Мадара, на кръгово кръстовище се върнал към Шумен, оттам продължил през Индустриалния парк, отправил се към Велики Преслав. Близо до село Миланово направил обратен завой на главния път, и отново се отправил към Шумен. Малко преди отбивката за кв. „Дивдядово“ не спрял на друг полицейски екип и продължил по околовръстния път. Влязъл в „Дивдядово“, където бил спрян от екип на РУ- Шумен. Направил опит да осуети полицейската проверка. Преместил се на дясната седалка, отказал да излезе доброволно от автомобила. Посегнал към голям кухненски нож, но в полицейски служител счупил стъклото на дясната врата, и го извел от автомобила.

Задържан е за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. За извършено престъпление по чл. 270 от НК е образувано досъдебно производство.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *