Малко над 73% от жителите в Търговищко смятат, че са здрави
19.01.2023
Човешка небрежност причини пожар в стопански двор
19.01.2023

Велики Преслав изпрати делегация в Естония в очакване на представители от ООН

Делегация от Велики Преслав, водена от кмета на общината инж. Янко Йорданов, пристигна в Естония за участие в работна среща, свързана с приключване на проект „Глобални цели за градовете“. Това е поредна проектна инициатива, в рамките на която делегацията ще вземе участие в официалните събития за удостояване на град Талин с титлата „Зелена столица“ на Европа. Визита продължава до неделя, а в понеделник представители на дружеството за ООН в България пристигат във Велики Преслав. Поводът е информационно събитие, свързано отново с приключването на проект „Глобални цели за градовете“, по оперативната програма УРБАКТ III, съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие.

За участие в информационната среща са поканени възпитаници на четирите училища в града. Те ще имат възможността да научат повече за „Дневен ред 2030 на ООН за Велики Преслав“, за 17-те цели за устойчиво развитие, очертани от програмата, за проекта и интегрирания план за действие.

За всяко училище са изработени атрактивни информационни материали, във връзка с устойчивото развитие на града и община Велики Преслав, съобщават от администрацията. Информационните материали имат за цел да привлекат вниманието на подрастващите и техните учители към това, което трябва да се постигне и към което трябва да се стремят местните жители, за да превърнат Велики Преслав в най-устойчивия малък град в България, казват още от Общината.

Информационната среща ще се състои в зала „Тържествена“ на местната администрация на 23 януари под надслов „Дневен ред 2030 на ООН за Велики Преслав“.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *