КЗП проверява мобилните оператори
20.01.2023
Приемен ден на кметския екип
20.01.2023

 Постоянен арест за двама „гастрольори“

Снимка: Окръжен съд Шумен

Окръжният съд в Шумен наложи най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на двама „гастрольори“ – мъже на 59 г. и 58 г. от Горна Оряховица.

Въззивната инстанция не уважи жалбите на адвокатите на двамата обвиняеми и сподели мотивите за задържането на Районен съд-Шумен.

Лицата са обвинени в извършване на квалифицирана кражба на 2670 лева и 500 евро от частен дом в шуменския квартал „Дивдядово“. Случаят е от 9 януари тази година.

За да обоснове своите определения, съдия Мариана Георгиева прие, че от събраните до момента доказателства в хода на разследването, може да се  направи извод за съпричастността на лицата към извършване на престъплението, за което са привлечени като обвиняеми.

Съдът прие за правилен и извода на първоинстанционния съд, че е налице реална опасност двамата да извършат друго престъпление или да се укрият, обосновавайки го с тежката наказуемост на деянията, както и със справките им за съдимост, от които е видно, че двамата подсъдими за осъждани, а единият от тях е извършил деянието в условията на повторност, в изпитателния срок, тъй като има влязла в сила присъда през  2020г. за идентично престъпление, за което е осъден на 5 месеца „Лишаване от свобода“ и „Глоба“, изпълнението на което е отложено за срок от 3 години.

Определенията на Окръжния съд не подлежат на обжалване и протестиране.

shumenonline.bg

 

        

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *