Търговище ще отбележи 145 години от Освобождението си
24.01.2023
Засякоха шофьор с отнета книжка
24.01.2023

Справедливост за клиента, пострадала в магазин

Снимка: shumenonline.bg

5000 лева обезщетение трябва да плати „Кауфланд“ на клиентка от Шумен, спънала се в настилка на излизане от техен магазин и получила фрактура. Решението е на Шуменският окръжен съд, който потвърдил това на първата инстанция.

Искът на шуменката Д. Г. А. за обезщетение за претърпени болки и страдания за 20 000 лв., който магистратите на първа инстанция не уважили и постановил по-малка сума.

Инцидентът станал през август 2021 г., докато жената пазарувала с внука и съпруга си. На излизане, преди вратата, се препънала и паднала на лявата си страна. При падането изпитала силна болка, като останала да лежи на земята известно време. В момента на падането на метри от тях стояла с гръб служителка на магазина, която не реагирала и не предприела никакви действия. С помощта на своя съпруг се качила в личния им автомобил. След като я вдигнал и завел до колата, съпругът й се върнал и видял, че тя се препънала в настилката, представляваща няколко квадратни метра от пътека от каучук, метал и четки, като една от четките била вдигната 3-5 см. и не се забелязвала. Очевидец на инцидента станал колега на мъжа. Дни по-късно, елементът бил поправен и четката не била над нивото на останалите.

Още същия ден жената била откарана от сина й в МБАЛ – Шумен, където било извършено образно изследване чрез рентгенов апарат и изписани медикаменти. Направената й втора рентгенография установила фрактура в лявата част на симфизата на лява тазобедрена става, а ортопед поставил диагноза “Счупване на лумбосакралната част на гръбначния стълб и таза; счупване на пубиса в ляво“. Дълго време жената приемала медикаменти, била в болнични, предписали й покой и физиотерапия. Няколко месеца след счупването приемала обезболяващи, придвижването и било силно ограничено, ползвала патерица и се придвижвала подкрепяна от съпруга си.

Според магистратите вредата е причинена от повредената част на изтриващата настилка, чието безопасно състояние е трябвало да се поддържа от служителите на фирмата.

„Кауфланд България“ трябва да заплати и направените разноски по делото, които са в размер на 580 лева.  Решението подлежи на обжалване пред ВКС в едномесечен срок от съобщаването му.

shumenomline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *