Пети ден без вода: Цяло село топи сняг, за да се мие и пере
01.02.2023
Шумен е домакин на изложбата „Децата рисуват мира“
01.02.2023

Спират водата в Шумен, включват пречиствателната станция за стария водопровод

Водоподаването към потребители на Шумен ще бъде спряно утре, 2 февруари  от 8.00 ч., съобщават от „Водоснабдяване и канализация“ Шумен.

Причината е включване на новоизградената пречиствателната станция за питейни води /ПСПВ/ – гр. Шумен към съществуващ  напорен водопровод  от помпена станция 1300 до напорен водоем 13000.

Помпените агрегати на помпена станция 1300 ще бъдат спрени утре около 7.00 ч. и ще започне поетапното спиране на водата към града. Водоемите, които осигуряват питейната вода за град Шумен, кв. „Макак“, селата Панайот Волов и Белокопитово, ще бъдат напълнени до максимален обем, поради което се очаква водата към клиентите да започне да спира от 8:00 ч. сутринта.

Водопроводните връзки към станцията ще бъдат изпълнени от фирмата – строител на пречиствателната станция за питейни води – гр. Шумен, като присъединяването към водопроводната мрежа ще стане в присъствието на представители на ВиК-Шумен ООД. Едновременно с това ВиК – Шумен ще извърши планови ремонти на неработещи спирателни кранове по водопроводната мрежа на гр. Шумен, с което ще се постигне оптимизация на дейността.

След успешно приключване на строителните дейности и при отворени спирателни кранове на байпасната връзка на ПСПВ – гр. Шумен, ще бъде подадена вода до напорен водоем 13000, като през пречиствателната станция няма да преминава вода.

Когато включването на ПСПВ – гр. Шумен към съществуващ  напорен водопровод  от помпена станция 1300 до напорен водоем 13000  завърши,  ще могат да започнат и единичните проби на отделните елементи на пречиствателното съоръжение.

Поетапното включване на помпените станции, обслужващи гр. Шумен, ще започне след като бъде напълнен с вода напорен водоем 13000 м3, намиращ се в кв. „Дивдядово“.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *