Електронният прием в детските градини започва на 25 април
09.02.2023
Места без ток заради ремонти
10.02.2023

Температурите остават ниски

Снимка: Пепи Попова-Добрева

От минус 10° до минус 5° са температурите рано тази сутрин в по-голямата час в страната. Следобедните ще се повишат до 0° и 5°. Ще преобладава ясно и слънчево време. Вятърът ще е слаб до умерен от север-североизток, в Дунавсаката равнина слаб от запад-северозапад.

През почивните дни вятърът ще е слаб със западна компонента, в много райони временно ще стихва. В събота времето ще бъде предимно слънчево, по-късно през деня ще започне увеличение на облачността, средна и висока. Минималните температури ще са между минус 9° и минус 4°, а максималните – между 1° и 6°. В неделя облачността ще е значителна, на отделни места в Западна България ще превали слаб сняг. Сутрешните температури ще са с 3-4 градуса по-високи, а дневните – без промяна. Новата седмица ще започне с предимно слънчево време. Вятърът ще е слаб от запад-северозапад.

В понеделник сутринта ще е все още студено с минимални температури в по-голямата част от страната около минус 5°, но през деня ще започне затопляне, което ще продължи и през следващите дни. Във вторник и сряда вятърът ще се усили, облачността ще се увеличи, на отделни места, главно в Източна България ще превали слаб дъжд, в планините – слаб сняг. Минималните температури ще са между минус 3° и 2°, а максималните – между 5° и 10°. В четвъртък облачността отново ще намалее до предимно слънчево, вятърът ще отслабне и ще стихне, дневните температури ще се повишат с още 2-3 градуса.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *