Изясняват причините за инцидента с бързия влак Варна-София
16.03.2023
Спортни уреди от младежка инициатива във Велики Преслав
16.03.2023

Вотът на фокус

Снимка: Пресцентър Областна администрация Шумен

Работна среща за подготовката и провеждането на предстоящите парламентарни избори на 2 април се проведе в Областна администрация Шумен по инициатива на областния управител проф. Христо Христов. В срещата участваха заместник-областният управител Христо Павлов, председателят на Районната избирателна комисия Ивайло Илиев, началникът на отдел „Охранителна полиция“ към ОД МВР Шумен комисар Румен Симеонов и началниците на Районните управления в Шумен Илиян Николов, в Нови пазар Веселин Райнов, във Велики Преслав Тодор Енчев и в Каолиново Нихат Фазлъев, директорът на регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ Иван Иванов, директорът на ЦСМП д-р Илиян Илиев, Митко Стойчев- началник отдел при „ Електроразпределение Север“, Катя Иванова-началник отдел ТЗ ГРАО.

„Това са поредни избори, които организираме, създадена е много добра координация между институциите, участващи в изборния процес“, заяви областният управител проф. Христо Христов.  Той подчерта, че основната задача пред всички е да се проведат демократични избори, да се противодейства на купения вот и да не се допусне подмяна на вота на избирателите.    

На срещата бяха коментирани ангажиментите и готовността на институциите във връзка с охраната на изборните книжа и материали, предаването им на общинските администрации, начините за осъществяване на координация и съвместната им работа за обезпечаване на изборния процес. Със заповед на областния управител отново е определена зала „Арена-Шумен“ за мястото, където ще бъдат ситуирани Районната избирателна комисия и изчислителния пункт към нея за отчитане на изборните  резултати. Предвид добрата организация на предходните избори не се налага промяна в начина на работа и приемане на документите от секционните избирателни комисии след края на изборния ден. Екипи на ЦСМП, РД „Пожарна безопасност и защита на населението“ и на „Електроразпределение Север“ ще дежурят на място до приключване на отчитането на резултатите.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *