Вотът на фокус
16.03.2023
Коалиция „ПП-ДБ“ обяви шест приоритета за Шумен и региона
16.03.2023

Спортни уреди от младежка инициатива във Велики Преслав

Снимки: shumenonline.bg

Благотворителната коледна инициатива на младежка организация „С мисъл за Преслав“ беше финализирана преди седмица с монтаж на детски уреди в градския парк на старата столица. На мястото на някогашната детска площадка сега се поставени цветни спортни съоръжения, въртележки и люлки за дечица от най-ранна възраст до малчугани, които умеят да се катерят, да се провират в тунели, да балансират и да смятат докато се забавляват на чист въздух.

Парите за комбинираните детски съоръжения бяха събрани по време на благотворителния базар в последните дни на декември. Малко преди това младежката организация обяви целта на инициативата и беше подкрепена от десетки граждани.

Така за три дена бяха осигурени 4000 лв., достатъчни за покупката и монтажа на уредите. Сега детската площадка разполага с нови и освежени уреди, табла с цифри и картинки, пейки за отдих, кошчета за отпадъци и предупредителни табели за опазване на направеното.

В непосредствена близост до площадката в парка има и кът за четящи хора с къщичка за книги и  интереси четива за малки и големи.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *