Прекъсвания на тока в Търговище
29.03.2023
Пострада работничка в консервена фабрика
29.03.2023

Силният вятър отнесе ламарини и дървета

Снимка: ПП "Шуменско плато"

През последните 24 часа дежурните противопожарни и спасителни екипи на РДПБЗН- Шумен са реагирали на 12 сигнала за произшествия.

В ранните сутрешни часове вчера е потърсена помощ за обезопасяване на опасно надвиснала ламарина от покрив на сграда на ул. “Хан Омуртаг“ в Шумен. Спасителният екип обезопасил мястото. Малко преди 8 часа е приет сигнал за паднал клон на пътното платно до зала „Плиска“. Клонът бил премахнат, мястото обезопасено.

В 11:16 часа е потърсена помощ за премахване на надвиснала ламарина от осми етаж на жилищен блок на ул.“ Силистра“ в Шумен. Екипът, който пристигнал на място отстранил надвисналата ламарина.

Сигнал за паднал клон на пътното платно по пътя за село Дибич, след язовира в посока Шумен е получен малко след 22 часа снощи. Екипът, който бил насочен на място отстранил клона и обезопасил пътя за преминаващите автомобили.

Премахнато след сигнал в 08:34 часа е паднало дърво върху електрически стълб в село Риш. Районът бил обезопасен до пристигане на екип на електроразпределителното дружество, след това дървото било премахнато.

В 04:06 часа е прието съобщение за пожар в комин на жилищна кооперация на ул. “Найден Геров“ в Шумен. Към адреса е пратен екип, който след пристигане на място заварил да гори комин на втори етаж в жилищната кооперация. Следствие на високата температура стената на комина се напукала. Пламъците са погасени с помощта на оцетна киселина и вода. Опушени са около 2 кв. м. стени, около 3 кв. м. са напукани. Погасен е пожар в комин на къща в село Стоян Михайловски, който е без материални загуби. Пожар в дърво на пътя край село Долина е погасен малко след 11 часа вчера.

В 00:38 часа е приет сигнал за пожар в купе на лек автомобил на ул. “Милан Борисов“ във Върбица. Установено било, че пламъците в лек автомобил Фолксваген „Голф“ тръгнали след късо съединение. Погасени са с помощта на 200 л. вода. Автомобилът е унищожен.

Екип на РСПБЗН- Нови пазар е отстранил опасно надвиснала ламарина от покрив на търговски обект на пл. “Раковски“ в града. С помощта на автовишка са били свалени пет ламарини от покрив на сградата.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *