Хулиганка с белезници
31.03.2023
Промяна в движението
31.03.2023

Беглец от полицията получи 9 месеца затвор

Снимка: shumenonline.bg

Беглец от полицията ще прекара 9 месеца в затвора при строг режим. Наказанието е определено от Шуменския районен съд след като беглецът се споразумял с прокуратурата.

Гонката се разиграла вечерта на 28 февруари, а главно действащо лице в нея бил 46-годишен мъж А. М. А. от Шумен, който не се подчинил на подадени звукови и светлинни сигнали и направил опит да осуети полицейска проверка.

Около 22 часа на ул. “Хан Крум“ в града екип на РУ- Шумен подал сигнал за спиране на водач на лек автомобил „Рено“ Канго с варненска регистрация. Водачът не спрял и напуснал мястото. Полицейският екип го последвал. На ул. “Кирил и Методий“, мъжът спрял автомобила и побягнал. Бил застигнат и задържан от полицейските служители. Бил във видимо нетрезво състояние, но отказал да бъде изпробван за шофиране след употреба на алкохол. С постановление му е взета кръвна проба, като резултатите от нея показали над 1,2 промила алкохол.

Според магистратите деянията са извършени виновно, при форма на вината умисъл.

Мъжът е осъждан многократно за хулиганства, за нанесени фрактури, за обсебвания, за унищожаване и повреждане и за управление в срок на лишаване от правото да управлява.

Освен определеното му наказание от 9 месеца „лишаване от свобода“, 46-годишният беглец е с отнета книжка за срок от една година и шест месеца. А. М. А. трябва да заплати и направените по наказателното производство разноски в размер на 38 лева.

Определението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.

shumenonline.bg

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *