400 служители на МВР пазят вота в неделя
01.04.2023
Машините пристигнаха
01.04.2023

Ден за размисъл е, политическата агитация е забранена

Снимка: Pixabay

1 април в България е ден за размисъл. Забранена е политическата агитация и оповестението на социологически данни за настройките на гласоподавателите до края на изборния ден – в 20 часа на 2 април.

Всеки български гражданин има 24 часа, за да обмисли чутото по време на политическата кампания и да вземе спокойно решение коя от регистрираните 15 партии и 7 коалиции да подкрепи с гласа си.

За много българи този пети предсрочен вот е надеждата новоизбраният парламент да излъчи стабилно правителство, което да се заеме с решаването на важните проблеми на хората – инфлацията, сигурността, реформите във важни сектори като правосъдие, здравеопазване и пр.

В срок до днес, включително, Централната избирателна комисия регистрира наблюдатели и публикува на интернет страницата си техен регистър.

До 17.00 ч. днес партиите, коалициите и инициативните комитети подават в районните избирателни комисии /РИК/ заявление за регистрация на застъпниците на кандидатските листи.

РИК регистрира до изборния ден застъпниците и им издава удостоверения. РИК води публичен регистър на застъпниците по кандидатски листи, който публикува на интернет страницата си.

В срок до днес определените СИК получават техническите устройства и всички други изборни книжа и материали, необходими за машинното гласуване.

В неделя секциите ще отворят в 07:00 ч. сутринта и вотът ще продължи до 20:00 ч., или до привършване на чакащите да гласоподават.

shumenonline.bg

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *