Кирил Петков и ген. Атанас Атанасов в Шумен: Да запретнем ръкави заедно  
31.03.2023
Ден за размисъл е, политическата агитация е забранена
01.04.2023

400 служители на МВР пазят вота в неделя

Снимка: shumenonline.bg

Над 400 служители от структурните звена на МВР, изпълняващи задачи на територията на област Шумен ще осигуряват охраната на изборните секции, обществения ред, реагирането на сигнали, охраната на изборните материали и пожарната безопасност преди началото на изборите за Народно събрание и до края на изборния ден на 2 април.

Освен охраната в секциите на разположение в областната дирекция в Шумен са мобилни групи. Те ще следят за спокойствието на гражданите и за недопускане на нарушаване на обществения ред. Ще реагират и на подадени сигнали при нарушения на Изборния кодекс. Във всяка група са включени разследващи полицаи, служители на охранителна полиция и криминалисти.

Служители на сектор “Български документи за самоличност” към ОДМВР- Шумен ще окажат съдействие на български граждани, които искат да гласуват, но са загубили, повредили или личните им документи са с изтекъл срок или откраднати. Те ще имат възможност да подадат заявления и да получат удостоверение, което служи само и единствено да упражнят правото си на глас.

За да бъде издадено удостоверение е необходимо гражданите лично да подадат искане в ОДМВР, РУ и участък към РУ за дните днес, 01 април 2023 г. от 08.30 ч. до 17.00 ч. и на 02 април 2023 г. от 08.30 ч. до 19.00 ч.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *