Протест на радио журналистите
17.05.2023
Изловиха 13 шофьори на камиони с нередовни документи
17.05.2023

ВиК Шумен навъртяло 7 милиона лева за ток

Снимка: shumenonline.bg

7 милиона лева неплатени сметки за електроенергия е натрупало ВиК Шумен към доставчика си  „Кумер“ ООД. Дружеството не е плащало сметките си от самото подписване на договора през ноември миналата година. Договорът е подписан от бившият управител на ВиК Шумен инж. Емил Томов.

„Никой не ни е потърсил за разговор, нито предишния управител, нито сегашния. Договорът е по обществена поръчка, подписан на 1 ноември 2022 година. Като от подписването му до днес не е направено нито едно плащане. Когато задълженията започнаха да се трупат потърсихме управителя на дружеството, до среща и разрешаване на проблема така и не се стигна“, така коментира за shumenonline.bg спирането на тока Емилия Илиева, управител на фирмата доставчик.

По думите й ВиК Шумен са били предупредени за спирането на тока още преди месец, като са изпратени уведомителни писма до всички заинтересовани страни.

Въпреки даденото по-рано днес уверение от ВиК Шумен, че водата ще има, в 10.00 часа Енерго Про спря електрозахранването на 10 обекта на дружеството в областта. Това доведе до прекъсвания на водоподаването в различни части на Шумен, Нови пазар и Велики Преслав. 4 часа след това токът бе пуснат.

Утре в 10.00 ч. той отново ще бъде спрян за времето до 16.00 ч. Ако до 22 май ВиК Шумен не предприеме действия по изплащането на задълженията си токът ще бъде спрян за постоянно.

Борчове за 12 милиона лева и договори в ущърб на ВиК Шумен 

Припомняме, че апокалипсиса беше предизвестен още в края на март, когато редакцията на shumenonline.bg първа съобщи за натрупаните дългове на ВиК Шумен.

shumenonline.bg

1 Comment

  1. Емил каза:

    СОБСТВЕНИКА НА ВиК,КОЙТО Е ДЪРЖАВАТА ДА ПЛАТИ – АКО НЕ МОЖЕ ЩЕ КАРАМЕ БЕЗ ВОДА,КАКТО КАРАМЕ 34 ГОДИНИ БЕЗ ДЪРЖАВА ДРАГИ ИЗБИРАТЕЛИ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *