Джи Пи Груп отказа да прави Хиподрума, търсят друга фирма
23.05.2023
Мъж с добро сърце спаси коте в беда
23.05.2023

Деца се учиха на войсково поведение

Снимки: shumenonline.bg

Деца от ДГ „Пчелица“ се обучаваха на войсково поведение по време на маршируване. Обучението се проведе днес на строевия плац на шуменския факултет „Артилерия ПВО и КИС“, на Националния военен университет „Васил Левски“. Техни учители в света на военното дело бяха възпитаници курсанти на Военния факултет.

Обучението в патриотизъм и родолюбие започнало с посещение на гарнизонната експозицията. Тогава децата се впечатлили от курсантите в униформи. Така се родила идеята за съвместни занимания между Военния факултет и детската градина.

„Бяхме приятно изненадани, че ДГ „Пчелица“ искат да възпитат своите деца  в патриотично чувство, родолюбие и национална гордост, което е основна мисия на нашия университет. При проявен интерес от детските градини, имаме готовност да ушием униформи за децата, които да предоставяме за определени мероприятия“, обясни деканът на факултета полк. Дилян Димитров.

Наученото децата ще демонстрират, облечени във военни униформи, на 2 юни в новопазарското село Зайчино ореше, където ще бъде открит военен паметник

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *