Шумен шества празнично
24.05.2023
Жадни граждани на Омуртаг блокираха пътя София-Варна
24.05.2023

Награди за принос към общината в юбилейната за Велики Преслав година

Снимки: shumenonline.bg Христина Борисова директор на ПТГ Симеон Велики

На 24 май учители, ученици и читалищни дейци от Велики Преслав и общината бяха отличен в центъра на старопрестолния град за значими постижения в областта на образованието и културата и популяризирането на града, който чества 1130 години от обявяването за столица.

На площада, сред ликовете на българските просветители, беше връчено най-високото общинско отличие „Златен век“ на професионална техническа гимназия „Симеон Велики“ с най-много спечелени и реализирани проекти и с 60-годишна професионална образователна дейност. Плакет с герба на общината и почетна грамота получи директорът Христина Борисова с благодарност към своя колектив и възпитаниците на учебното заведение.

Николинка Илиева – Най-добър педагог

С плакет и почетна грамота удостоиха днес дългогодишния деятел на културата Румен Райков като автор на девиза на града „Велик и горд през вековете“. Пълните отличници на випуск 2023 – Грациел Ганчев от ПТГ по СС, Дебора Димитрова и Елиф Ниязиева от ПТГ „Симеон Велики“ получиха почетния знак на Велики Преслав и грамоти за постигнати резултати и спечелени награди от олимпиади и училищни мероприятия. Званието „Най-добър педагог“ беше присъдено на учителите от ПТГ „Симеон Велики“ и СУ „Черноризец Храбър“ Николинка Илиева и Начко Начев.

Ангел Христов, НЧ Съгласие в село Осмар

Почетни грамоти за заслуги към общината получиха ръководството на НЧ „Надежда“ в село Имренчево, градското туристическо дружество „Патлейна“, Методичното обединение на учителите в детските градини и дългогодишния председател на НЧ „Съгласие“ в село Осмар Ангел Христов.

Геновева Христова – председател на НЧ Надежда

За значителен принос в обучението на деца в предучилищна възраст награди бяха връчени на старши учителя по музика Нина Денева, директора на детската градина в с. Троица Ангелина Русева и директора  на градската детска градина „Снежанка“ Даниела Христова.

Мажоретките от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ и танцова формация „The Crew“ от НЧ „Развитие“ поздравиха наградените и присъстващите на площада.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *