Областният управител с поздрав по случай 24 май
24.05.2023
Награди за принос към общината в юбилейната за Велики Преслав година
24.05.2023

Шумен шества празнично

Снимки: shumenonline.bg

С внушително празнично шествие, предвождано от ликовете на светите братя Кирил и Методий и съпроводено от хиляди граждани, Шумен отбеляза 24 май – празникът на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

Под звуците на химна „Върви, народе възродени“ многолюдното шествие тръгне в 10.00 часа от пл. „Кристал“, премине по бул. „Славянски“. В него се включиха кметът на града Любомир Христов и екипа му, председателят на Общинския съвет Ася Аспарухова, областният управител проф. Христо Христов, народни представители, деца, ученици, учители и дейци на просветата и културата.

Финалът бе поставен пред сградата на Общината, където участие  взеха мажоретки и спортисти, прославили името на града.

От 11.00 часа на тържествена церемония пред Общината бяха връчени наградите на Шумен в системата на образованието и науката за 2022 година. Учители, ученици, студенти и преподаватели бяха отличени за своя принос и значими успехи в просветното дело. Наградите връчат кметът на Шумен Любомир Христов и председателят на Общинския съвет Ася Аспарухова.

В празничната програма по случай 24 май със свои изпълнения участваха детските танцови ансамбли „Веселяче“, „Пъргавелче“ и „Звънче“, детският хор „Бодра песен“, смесеният хор „Проф. Венета Вичева“ и хор „Планинско ехо“.

Ето какво улови обективът на shumenonline.bg

Честит празник!

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *