По 100 лева глоба за кражбата на абитуриентската арка
26.05.2023
Област Търговище намалява и застарява
26.05.2023
Читалища от 4 града реализираха проекти по Национален фонд „Култура”

Читалища от Област Шумен, представиха дейности, финансирани от Национален фонд „Култура”.

В празничните дни се състоя работна среща, организирана от Регионален експертно-консултантски и информационен център „Читалища“ и център „Европа директно“ – Шумен. Гост беше Емил Върбанов – старши експерт в НФК.

От 10-те общини в областта, подкрепените проекти от Национален фонд култура са от общините Шумен, Нови пазар, Никола Козлево и Велики Преслав, което е положителен атестат за местните читалища. Шест читалищата от региона, спечелили и работещи по проекти присъстваха на работната среща.

Очакванията от срещата бяха да се обмени опит и да се направят предложения за подобряване на предстоящи конкурсни процедури. Присъстващите споделиха идеите, които са разработили, представиха хода и етапите до които са стигнали, срещнатите трудности при реализацията, както и добрите практики и постижения. Всички се обединиха около мнението, че средствата, отпуснати от НФК за любителско творчество са съществена и навременна помощ за възстановяване от кризата, породена от COVID-19 пандемията. Бяха коментирани и предстоящи възможности за развитие на сектора чрез Националния план за възстановяване и устойчивост – част от инструмента „Следващо поколение ЕС“ (2021-2024 г.).

shumenonline.bg

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *