Полицейско производство за шофьор на кола без застраховка
31.05.2023
Нови три контейнера за текстил са монтирани в Търговище
31.05.2023

Награждават победителите в конкурса „Металите – за дигитална и „зелена“ планета“

Снимка: "Алкомет" АД

Официална церемония по връчване на награди на отличените ученици в конкурса „Металите – за дигитална и „зелена“ планета“ ще се проведе утре, 1 юни.

Награждаването е от 13.00 ч. в Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров“.

Конкурсът се организира от Химикотехнологичния и металургичен университет (ХТМУ) и Българската асоциация на металургичната индустрия( БАМИ).  Инициативата се осъществява под патронажа на кмета на община Шумен Любомир Христов и се провежда с финансовата подкрепа на „Алкомет“ АД.

Гости на церемонията ще бъдат кметът на община Шумен Любомир Христов, Фикрет Индже – мажоритарен собственик на „Алкомет“АД, проф. д-р. Емил Михайлов – декан на Факултет по металургия и материалознание в ХТМУ, доц. д-р Розина Йорданова – заместник декан на Факултет по металургия и материалознание в ХТМУ, Никола Рангелов – председател на УС на Българска асоциация на металургичната индустрия (БАМИ), Политими Паунова – изпълнителнителен директор на Българската асоциация на металургичната индустрия (БАМИ).

Участниците в конкурса бяха разпределени в три възрастови групи – от пети до осми клас и от девети до дванадесети клас, които изпратиха своите есета, а малчуганите от първи до четвърти клас се включиха със свои рисунки. Общият брой на учениците участвали в конкурса 1 до 12 клас от Шумен и региона е 92.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *