Пожар във вилна постройка
31.05.2023
Културен и спортен календар на Община Нови пазар за месец юни
31.05.2023

Полицията срещу престъпността

Снимка: shumenonline.bg

В рамките на специализираната полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност от различни адреси в Шумен и Венец са иззети четири металдетектора, тютюн без акцизен бандерол, старинни монети с вид на културно-исторически ценности, на които предстои да бъде извършена експертиза.

Полицейски служители от РУ- Нови пазар са иззели пистолет и 146 керамични парчета от съдове и плочи с различна форма с вид на КИЦ от частен имот в село Войвода. Образувано е досъдебно производство.

Дърва за огрев от вида „цер“ са били откраднати от временен горски склад в землището н село Вълнари. Извършителят, 63-годишен мъж от село Цани Гинчево е установен. Образувано е бързо производство.

Вчера в полицейското управление в Нови пазар е започнала работа по установяване на извършител на кражба от производствено предприятие в града. Съобщено било, че от двора на предприятието са откраднати около 200 кг. желязо и 30 части, които се ползват за производство на стъкло. След бързи действия, извършителят, 49-годишен криминално проявен мъж от Нови пазар, е установен. Работата по документиране на случая продължава.

317 патрона, 22 калибър са намерени и иззети от частен дом в село Иваново. Проверката бил извършена от  служители н РУ- Велики Преслав в частен имот, обитаван от  64-годишен мъж. Не представил разрешително за притежанието им. За извършено престъпление по чл. 339 ал. 1 от НК е образувано бързо производство.

Малко след 23 часа на 30 май за проверка в село Браничево бил спрян водач на мото блок Беларус/ Водачът, 53-годишен местен жител бил неправоспособен. Лъхал на алкохол, тестван бил с дрегер. Отчетени са 2,18 промила в издишания въздух. Задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление в Каолиново. Образувано е бързо производство за извършено престъпление по чл. 343 „Б“ ал. 1 от НК.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *