Културен и спортен календар на Община Нови пазар за месец юни
31.05.2023
Деца с апел към шофьорите: Пазете ни на пътя!
31.05.2023

Стартира ателие за Устойчива мода

Фондация „Подобри“ организира ателие за Устойчива мода в навечерието на Световния ден на околната среда, 5 юни. Събитието поставя началото на втори етап от проекта „Зелени РеДизайнери“. Проявата ще се състои на 3 и 4 юни в административната сграда на ПП „Шуменско плато“ (входа на Кьошкове). На събитието ще присъстват моделиери, активисти и обучители, чиято задача ще бъде да научат участниците как да вдъхват нов живот на стари дрехи, да подбират и комбинират тъкани,  как да си правят кройки, както и още много технически трикове и умения за разкрояване и шиене.

Мисията на ателието е да развие у младежите устойчиви навици и креативно мислене в хармония с околната среда. Крайната цел за всеки участник е да изгради цялостна визия, която да представи на нашето „Зелено РеДизайн ревю“ в края на юни.

Напомняме, че условието за участие е всеки да носи свои дрехи, които да преобрази според собствения си стил (дънки/панталон, блуза/тениска, чанта, шапка и др.). Ателието е напълно безплатно, като организаторите поемат храната и консумативите за практическите работилници по време на двудневното обучение.

Всички младежи до 26-годишна възраст от Шумен могат да създадат свой уникален тоалет след предварителна регистрация на следния линк до 1 юни: https://forms.gle/K9Yo2JWw4qYYivDw8

Нашето ателие за УСТОЙЧИВА МОДА се заема със задачата да срещне своите редизайнери с активисти по темата и да им даде нужните знания и умения, с които да направят  първата крачка към едно по-зелено бъдеще.

Партньори на проекта са сдружение „Общество 528“ и Природен парк “Шуменско плато”. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на ЕС по програма „Европейски корпус за солидарност“ и Център за развитие на човешките ресурси.

shumenonline.bg

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *