Пъстроцветен празник на детето в Никола Козлево
01.06.2023
Пъстър празник за Деня на детето в Шумен
01.06.2023

Връчиха наградите на участниците в конкурса „Индустрията в моя регион“

Снимки: Община Шумен

На специална церемония днес в Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров“ бяха връчени наградите на отличените ученици в конкурса „Индустрията в моя регион“. Той се организира за четвърти път от Химикотехнологичния и металургичен университет, Българската асоциация на металургичната индустрия (БАМИ),  под патронажа на кмета на община Шумен Любомир Христов и  с финансовата подкрепа на „Алкомет“ АД. Тази година участваха 92 ученици от 1 до 12 клас от Шумен и областта.

Гости на церемонията бяха кметът на община Шумен Любомир Христов, Фикрет Индже, мажоритарен собственик на „Алкомет“ АД, Политими Паунова, изпълнителен директор на БАМИ, Никола Рангелов – председател на УС на БАМИ, проф. д-р. Емил Михайлов – декан на Факултет по металургия и материалознание в ХТМУ и доц. д-р Розина Йорданова – заместник декан на Факултет по металургия и материалознание в ХТМУ.

Участниците в конкурса „Индустрията в моя регион“ бяха разпределени в три възрастови групи – от пети до осми клас и от девети до дванадесети клас, които писаха есе по темата, а малчуганите от първи до четвърти клас се включиха със свои рисунки.

В съпътстващия конкурс за рисунка на тема „ГРАДЪТ НА МОЕТО ДЕТСТВО”  бяха отличени Ралица Велинова на 7 години от Арт Школа „Чифлигарови“, Магдалена Вълева на 10 години от Арт Школа „Чифлигарови“ и Букре Мухарем на 8 години от Арт школа, ЦПЛР-ОДК Анастас Стоянов. Те получиха таблети от „Алкомет“ АД.

Виктория Крайчева на 8 години от Арт школа, ЦПЛР-ОДК Анастас Стоянов, Инджи Якуб на 9 години, Ранета Станиславова на 6 години, Иван Воденичаров на 7 години и Кристиян Руменов на 8 години, възпитаници на Арт Школа „Чифлигарови“ бяха наградени с книги от асоциацията на металургичната индустрия. Наградите връчи кметът на община Шумен Любомир Христов.

Във възрастова група 5-8 клас за есе на тема „МЕТАЛИТЕ – ЗА ДИГИТАЛНА И „ЗЕЛЕНА” ПЛАНЕТА“ бяха отличени творбите на шестима ученици. Бурак Осман и Никола Георгиев, ученици в осми клас от ПГМЕТТ „Христо Ботев“ и Синем Мюмюн, ученичка в шести клас от СУ „Сава Доброплодни“. Те получиха таблети, осигурени от „Алкомет“ АД. Румен Коджейков, ученик в осми клас от ПГМЕТТ „Христо Ботев“ , Симона Темелкова шестокласничка от СУ „Сава Доброплодни“ и Ямур Хюсеин, ученичка в пети клас от ОУ „Васил Априлов“ с. Риш, общ. Смядово, бяха наградени с книги, осигурени от Българската асоциация на металургичната индустрия. Наградите бяха връчени от Никола Рангелов – Председател на УС на БАМИ, проф. д-р. Емил Михайлов – декан на Факултет по металургия и материалознание в ХТМУ.

Във възрастова група 9-12 клас за есе, таблети за успешното си представяне получиха Шенай Исмаилова от Професионална гимназия по икономика, Берна Юнуз от ПЕГ „Никола Вапцаров“ и Мария Стоянова от Литературен клуб “Бълг. език и творчество“ към НЧ “Д. Войников-1856“. С книги от асоциацията на металургичната индустрия бяха наградени Серкан Махмуд от Средношколско общежитие „Младост“, Радостин Маринов, ученик в десети клас в ПГ по селско стопанство гр. Велики Преслав и Кристиян Цеков, ученик в ПГМЕТТ „Христо Ботев“ . Фикрет Индже, мажоритарен собственик на „Алкомет“ АД, награди призьорите в тази възрастова група.

Всички наградени ученици получиха грамоти и онлайн сборник, в който са събрани творбите, участвали в конкурса. Почетни грамоти бяха връчени и на директорите на училищата, чиито възпитаници се включиха в конкурса.

Участниците и техните творби бяха оценявани от жури от Химикотехнологичния и металургичен университет – София в състав: доц. д-р Розина Йорданова – председател и членове: доц. д-р. инж. Росица Гаврилова и доц. д-р. инж. Светла Янкова. При подбора на рисунките журито бе подпомогнато от художника Пантелей Янков.

shumenonline.bg

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *