Напушен шуменец с дрога се озова в търговищкия арест
01.06.2023
Сигнал от сирени в Деня на почит към паметта на Христо Ботев
01.06.2023

Шарен празник в ЦРДР – Шумен

Снимка: Център за ранно детско развитие в Шумен

Децата от Центъра за ранно детско развитие в Шумен отпразнуваха днес 1 юни с весели спортни игри. Те се надпреварваха в състезания с кегли, прескачане на препятствия и правиха упражнения за баланс заедно със специалистите от центъра. Игрите са адаптирани спрямо възможностите на състезателите, които преминаха през модулите, окуражавани от родителите си и екипа.

Най-интересна бе надпреварата за пукане на балони и състезанието за най-много сапунени мехурчета. Децата получиха почерпка и подаръци и се забавляваха заедно с екипа на ЦРДР.

Към момента 80 деца с нужда от подкрепа в развитието им във възрастта от 0-7 г. , посещават центъра и провеждат занятия с рехабилитатор, кинезитерапевт, логопед, психолог, специални педагози. Над 470 деца и семейства от община Шумен са получили помощ и консултация от специалистите и социалните работници от откриването на центъра през ноември 2016 г. досега.

Преди дни стана ясно, че проектът „ Центъра за ранно детско развитие в община Шумен“ ще бъде удължен до 30 септември тази година.  Подготвен е и нов проект за продължаване на дейността на ЦРДР, с който общината кандидатства за финансиране по процедурата „Бъдеще за децата“ на ОП „Развитие на човешките ресурси“.

shumenonline.bg

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *