Паметна плоча на Маестрото
20.07.2023
Осъдените през 2022: Все по-млади и предимно мъже
20.07.2023

Сигналът: Бесни гонки със залози

Снимка: Симона Красева

За бесни гонки със залози алармира в редакцията на shumenonline.bg шуменката Симона Красева. В писмото си до нас тя описва къде и как се случват те и резонно отправя няколко въпроса.

Публикуваме сигналът й без редакторска намеса.

Здравейте,

Искам да изпратя сигнал до Вашата медия относно гонките по ул. „Съединение“, бул. „Симеон Велики“. Всяка вечер след 22 часа сме подложени на тормоз от страна на любителите на високи скорости. Без значение дали живеем в кв. „Тракия“,  централната градска част или около болницата – случващото се чува еднакво силно в целия град! Не можем да спим, хората с малки деца не могат да ги приспят и така е поне от месец. Ако човек мине из централната градска част от пл. „Кристал“ до кръговото на Руския, може да види всички участници в гонките, подредени като преди състезание на писта. Може да се видят и залагания. Започват да се събират след 20 часа. Често може да видим полицейски патрули и дежурни полицаи на смяна да си говорят с част от състезателите след 20 часа на паркинга на Областна управа или пред павилиона там. След това полицията не взима отношение, докато не подадем сигнал. Но и да подадем – идват, говорят им нещо, те се разотиват и на следващата вечер всичко отначало. Самите „джигити“ пък парадират в социалните мрежи, че полицаите са им приятели.

Питам се как КАТ Шумен противодейства на тази дейност и какво ще стане, ако на човек или линейка се наложи да мине през тези дълги отсечки след 22 часа вечер? Дали мотори и тунинговани автомобили ще успеят да спрат летенето си по пътищата, за да пропуснат линейката? Обмисля ли се поставяне на камери на централните пътища в града, които да са свързани със системите на КАТ и да се глобяват нарушителите? Ако да – защо няма такива към момента? Ако не се обмисля – къде е пречката да има камери?

И последно: Каква е причината КАТ да не успява да упражни контрол в продължение на месец над тази дейност, която се чува в цял град, но някак си полицаите на смяна все не са чули, разбрали и не ѝ противодействат ефективно? Когато подадем сигнал, проверяват ли се за алкохол и наркотици всички тези водачи?

Симона Красева

shumenonline.bg

1 Comment

  1. dimo каза:

    bravo na POLIZAITE ne si varshat rabotata a vse iskat uvelichenie tay kato mnogo raboteli.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *