Откриха Славка жива и здрава
16.08.2023
Бутилирана вода за Омуртаг
16.08.2023

Шуменски булевард потъна в мрак

Булевард „Велики Преслав“ в Шумен потъна в мрак като след бунтовническо нападение. Това сигнализира в редакцията на shumenonline.bg Величка Богданова. Наша проверка в няколко последователни вечери показа, че в късните часове на денонощието по най-оживения и натоварен булевард е непрогледна тъма. Единствената светлина идва от търговските обекти на булеварда.

В мрак тъне и района около жп и автогарата. Заминаващи и пристигащи преминават в тъмния като в рог участък „въоръжени“ с фенерчета.

„Често пътувам с влак. Сляза ли от влака и попадам в тъмница. Преминавам разстоянието от гарата до дома си на бул. „Велики Преслав“ пеш и пак в тъмница, светят лампите само на бул. „Мадара“. Уж живея на центъра, а се придвижвам с фенер и електрошок, страшно е. По-зле сме и от Украйна след бомбардировки“, възмущава се Величка.

В летните нощи, които са най-приятното време за разходка в града, липсата на осветление е недопустимо. Попитахме общината каква е причината, поради която един от централните булеварди на Шумен е без осветление и защо се бавят дейностите по обновяване и модернизиране на уличното осветление със средства от плана за възстановяване и устойчивост.

От пресцентъра на администрацията заявиха, че проблемът се дължал на предпазител, който вече е сменен и увериха, че още довечера булевардът ще светне. Оттам се ангажираха да проверят и уличното осветление в района на жп гарата. Като причина за забавянето на проекта за рехабилитация и модернизация на уличното осветление в града, от общината изтъкнаха липсата на подписан договор от страна на Министерски съвет.

Общата стойност е в размер на 832 811 лв. Обхватът на проекта включва подмяна на улично и парково осветление в междублокови пространства в града, обновяване на осветлението по бул. „Славянски“, по обслужващи и събирателни улици в Шумен. В проекта е заложена подмяна на 3 085 броя лампи с нови енергийно ефективни LED тела. Предвидени са още въвеждане на система за централизирано интелигентно управление на уличното осветление, енергоспестяващо осветление на още 20 пешеходни пътеки и производство на енергия от ВЕИ за самопотребяване на новото улично осветление.

Редакцията на shumenonline.bg напомня, че сигнали може да се подават и на денонощния телефон за сигнали и предложения в Община Шумен 054/857 677.

shumenonline.bg

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *