Жители на „Дивдядово“ с подписка срещу скоростта
21.08.2023
„Паламара“ отвори врати за децата
21.08.2023

Сигналът: Газим в кал и тиня при всеки дъжд

Снимки: shumenonline.bg

В кал и тиня газят при всеки проливен дъжд живущите на ул. „Владимир Вичева“ № 18 в Шумен. Проблемът бил от години и въпреки многократните сигнали и апели за помощ от общинска администрацията така и не успели да намерят трайно решение, оплака се в редакцията на shumenonline.bg управителят на етажната собственост в жилищната кооперация Слави Славчев.

Според живущите в кооперацията основната причина, пред входовете им да се образува езеро, са подпочвени води, които довели и до пропадания. Преди време пред входовете им зейнала дупка, която „погълнала“ автомобила на техен съсед.

„Подходът е общински, затова и ги сигнализирах. От пет години ходя в общината и обяснявам, че трябва бетон и арматура. Идват запълват дупките и до там“, оплака се Слави.

Пропаданията се активизирали и от намиращият се в съседство нестопанисван и необезопасен частен парцел, в който преди време паднало дете.

„Живеем на центъра, до най-красивата сграда – Съдебната палата. Тук е Общината, плащаме по-скъпи данъци, а живеем в тинята и в калта“, възмущава се Слави.

От пресцентъра на Община Шумен заявиха, че са запознати с проблема. Общинското предприятие „Строителство и благоустройство“ им предложили да извършат насипване с трошен камък, хората от блока категорично отказали и настояли върху терена да бъде положен асфалт. Поради липса на финансов ресурс обаче от администрацията не успели да удовлетворят желанието им. А дали има наличие на подпочвени води може да се каже след геофизично проучване.

shumenonline.bg

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *