Група „Postcard“ с джаз концерт в Шумен
05.09.2023
Стрийтбол турнир и благотворителен концерт
05.09.2023

Стягат фолклорния фестивал „Шумла“

Четвъртото издание на фолклорния фестивал „Шумла“ ще се състои в дните от 22 до 24 септември. Откриването е на 22 септември от 18.00 часа на специално изградена сцена пред сградата на Община Шумен с концерт на Мария Чакърдъкова и Неврокопския танцов ансамбъл.

Певицата Деси Добрева заедно с Духовия оркестър „Виво Монтана“ ще се включи във фестивалната програма на 23 септември също от 18.00 часа. На сцената ще се изявят певци и танцьори от танцови и певчески състави от Шумен и страната.

Продължава подаването на заявки за участие. Заявленията се изпращат на имейл адрес: kultura@shumen.bg. Крайният срок е 12 септември.

За поредна година в рамките на фестивала ще бъде подредена и кулинарна изложба. Читалища, фолклорни формации, детски градини, училища, социални домове, школи по изкуствата, семейства, клубове и други институции могат да се включат в изложбата „Кулинарно пътуване във времето“. Събитието има конкурсен характер в три категории: Духът на миналото. Традициите в моето село; Младежки и семейни кулинарни работилници. Весело и вкусно; Кулинарна революция. Иновативна кухня. От администрацията напомнят, че наградният фонд за отличените в изложбата е в размер на 3000 лева.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *