16 пешеходци хванати в нарушение
14.09.2023
Тринадесети сме по брой на заетите лица
14.09.2023

Удар срещу бракониерите и иманярите

В хода на проведената специализирана полицейска операция на територията на област Шумен са проверени 591 водачи на моторни превозни средства и 165 пътници и пешеходци. Проверени са шест пункта за изкупуване на черни и цветни метали, 14 заложни къщи, 13 автоморги и депа за автомобили, проверени са 39 питейни и увеселителни заведения. Общият брой на проверените търговски обекти в областта вчера е 56. Извършена е проверка с цел профилактика на 59 криминално проявени.

Регистрирани са десет престъпления, образувани са две бързи и осен досъдебни производства. От жилище в областния град, в което живее 73-годишен мъж са иззети шест металдетектора, четири сонди, два старинни предмета с вид на културно-исторически ценности.

Два металдетектора, със зарядно и батерии към тях са иззети от частен дом в Шумен, обитаван от 49-годишен местен жител.

Металдетектор бил намерен и иззет от къща на 44-годишен мъж в село Хърсово.

Пистолет с пълнител, боеприпас в цевта, приклад и цев за огнестрелно оръжие е иззети след претърсване в имот в Нови пазар, обитаван от 53-годишен мъж.

Рога от благороден елен с общо тегло от близо 137 кг. са иззети след извършено претърсване  по неотложност от частен дом в Шумен, обитаван от 49-годишен мъж от града вчера преди обяд. Образувано е досъдебно производство.

shumenonline.bg

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *