Грозно: Деца се търкалят пияни в първия учебен ден
15.09.2023
Доброто днес: Ученичка намери и върна пълно с пари портмоне
16.09.2023

Новата учебна година във Върбишко започна с нови придобивка

С много цветя, поздравителни адреси и издигане на националния флаг откриха новата учебна година в община Върбица. Най-голямото училище СУ „Св. Паисий Хилендарски“ в града посрещна над 500 ученици от 1 до 12 клас, като първолаците тази година са 45 и ще учат в две паралелки. Учебната година във Върбица започна с нов директор. В началото на тази седмица на поста е назначена с конкурс Милена Мерсинкова, след като досегашният директор Минка Атанасова излезе в заслужен пенсионен отдих. Атанасова беше скъп гост на тържеството. Тя получи персонален поздравителен адрес от областния управител на Шумен проф. Добромир Добрев за отдадените на учебното заведение 26 години.

Възпитаниците на градското средно училище получиха като подарък от общината новоизградена многофункционална спортна площадка с трибуна с 80 разноцветни седящи места. От тази есен децата ще спортуват изцяло сред модерни спортни съоръжения, тъй като е нов и физкултурният салон, отворил врати през миналата учебна година.

Училището в най-голямото върбишко село Бяла река посрещна 15 първокласници, а в Чернооково най-малките ученици се включиха в празничната програма след приветственото слово на директора Ахмед Капустрев. В село Иваново само едно дете е записано в първи клас и то беше център на внимание през целия учебен ден. Директорката Петранка Димитрова беше подготвила специален подарък за първокласника.

Няма учебно заведение в общината с неприключили ремонти, неподготвени спорни площадки и дворове. Технически преглед са преминали и всички ученически автобуси.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *