Челен удар прати двама водачи в болницата
15.09.2023
Млад мъж загина на път за болницата след катастрофа
15.09.2023

Първият звънец удари за 759 първокласници в Шумен

Снимки: shumenonline.bg

Летен дъжд ориса учители и ученици новата учебна 2023-2024 година да им върви по вода. Първият училищен звънец удари днес за 759 първокласници в община Шумен. На пук на дъжда празнични церемонии се проведоха във всички 65 училища в областта.

В дворовете на школата, с чадъри и огромни букети цветя в ръка, преподавателите посрещнаха своите ученици. Празненствата преминаха с традиционните церемонии по издигане на знамето на България, лисване на вода от менчета и с пожелания „На добър час!“.

Тази година първокласниците в общината са с 25 повече от миналата година. Общият брой на учениците от 1 до 12 клас е 8247, които са разпределени в 355 паралелки. Броят им е с 57 повече в сравнение с миналата година.
Базовото училище посрещна своите ученици като истински звезди – с бляскава церемония и червен килим. За да прекрачат за първи път училищния праг, по него преминаха 72-ма първокласници. Директорът на школото Павел Павлов лисна менче с вода пред малчуганите с пожеланието да са здрави и любопитни.

„Желая здраве щастие на всички родители и ученици, на всички мои колеги. Здрава и успешна учебна година“, пожела директорът Павел Павлов.

По традиция, на първия учебен ден всеки първокласник в община Шумен, заедно с първия си буквар получи и подарък. Тази година книжката за най-малките ученици бе „Патиланци“.

Учебната година започна и със засилено полицейско присъствие около учебните заведения. Такова ще бъде осигурено през цялата учебна година, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР.

На територията на всички полицейски управления, включително и в малките населени места, е създадена организация за обезпечаване на сигурността около учебните заведения. Полицейски патрули ще подпомагат и ще осигуряват безпроблемното придвижване на учениците. На местата с интензивно движение на моторни превозни средства, особено в районите на училищата, ще има повече от един полицейски екип. И тази година ще продължат беседите по пътна безопасност от служители на пътна и охранителна полиция.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *