Есенни вечери на криптографията
18.09.2023
Гладен и жаден крадец задигна алкохол и продукти
18.09.2023

Пожар погълна бали слама, огнеборци спасиха гора от пожар

Снимка: shumenonline.bg

80 ролонни бали слама изгоряха при пожар. Огънят лумнал около 20,30 ч на 15 септември в град Опака. Спасени от огъня в резултат на намесата на екип служители на РСПБЗН-Попово са около 200 бали със слама, както и две намиращи се в съседство сгради. Балите – собственост на 30-годишен мъж от същия град, са били наредени встрани на улица. Причините за възникване на пожара са в процес на изясняване. По случая е образувано досъдебно производство.

100 декара широколистна гора над язовира в село Ломци в община Попово са спасени благодарение на бързата професионална реакция на екип служители на РСПБЗН-Попово на получен на в 02,11 ч. на 17 септември сигнал за пожар в сухи треви и храсти. Пожарът, възникнал поради небрежност при боравене с открит огън. Погасен е без преки материални загуби.

Екип служители на РСПБЗН-Търговище са погасили  също без материални загуби пожар в самозапалили се струпани отпадъци в промишлената зона на град Търговище. Служители на РСПБЗН-Търговище са реагирали на получен сигнал за паднало дърво на пътното платно между селата Васил Левски и Ловец в община Търговище, затрудняващо движението на преминаващи оттам МПС. Дървото своевременно е било нарязано и отстранено от пътното платно.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *