Откриват паметник на загиналите във войните от село Градище
19.09.2023
Журналистът Антоний Димов с нова стихосбирка
19.09.2023

В Търговище: „ПП-ДБ“ И ДПС се скараха за състава на СИК в село Вардун

Снимка: Пресцентър Община Търговище

Партиите и коалициите не постигнаха съгласие за състава на eдна секционна избирателна комисия (СИК) в общината във връзка с предстоящите на 29 октомври местни избори.

Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ и ДПС не постигнаха съгласие за състава и ръководството на секционната комисия в село Вардун.

Общият брой членове на комисии за изборите в общината е 832, разпределени в 104 образувани секции. В този брой не се включва подвижната избирателна секция. Такава ще бъде образувана, в случай че в Общината постъпят поне 10 заявления от граждани с увреждания, желаещи да гласуват в подвижна кутия.

Съгласно решение на ОИК, Коалиция „ГЕРБ-СДС“ участва в СИК с 205 членове, от които 91 на ръководни позиции. Коалиция “Продължаваме Промяната – Демократична България“ има 185 членове, от които 81 на ръководни места в комисиите. Партия „Възраждане“ има общо 118 членове, от които 49 на ръководни постове. ДПС разполага с 47 ръководни поста от общо 116 места в комисиите. Коалиция „БСП за България“ и Партия „Има такъв народ“ са с по 104 места в СИК, като ръководните позиции са съответно 30 и 14.

По процедура, в срок до 27 септември Община Търговище трябва да внесе предложенията за състава на СИК в Общинската избирателна комисия, която да назначи членовете служебно.

shumenonline.bg

1 Comment

  1. Петра каза:

    нищо ново от тази партийна коалиция

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *