Шумен пее, танцува и опитва вкусни гозби
23.09.2023
Шумен 61” тръгна с победа в хандбалното първенство
24.09.2023

Предстои кулминацията на панаира във Върбица

Снимки: shumenonline.bg

Неделята е най-наситеният на събития ден от календара на традиционния есенен панаир във Върбица. Изложението започна в средата на седмицата с празнично шествие от центъра на града до панаирния площад с десетките търговски обекти, атракциони и места за хранене на открито.

Всяка една от вечерите беше посветени на местни състави и изпълнители и завършваше с концерт на известен поп-фолк или рап изпълнител.

Неделята е ден за изява на най-бързите и най-силните. Денят започва с конни надбягвания с участието на елитни състезателни коне и жокеи от Североизтока. В следобедните часове на алая ще мерят сили борци в категории за деца, момчета, кадети, юноши и мъже. Наградният фонд, осигурен от общината, е солиден, а финалът е предизвикателен. Той предвижда една допълнителна среща между двама от най-добрите борци, които ще бъдат избрани от организаторите, минути преди да излязат на алая. Очаква се това да бъдат най-атрактивните схватки с най-висок градус на напрежение. Победителят от този финал ще получи коч и по традиция трябва да го вдигне на раменете си, за да демонстрира превъзходство.

Състезанията в неделния ден ще бъда наблюдавани от депутати, кметове и общински съветници от региона. Предполага се, че и лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ ще бъде сред неделните гости на върбишкия панаир.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *