Завърши фолклорният фестивал „Шумла“
24.09.2023
Изпращаме септември със слънце
25.09.2023

Мис България се включва в местна гражданска инициатива за пътна безопасност в Шумен

Снимка: Гласът на Шумен

Мис България 2021 – Сара Младенова, се включва в местна гражданска инициатива за пътна безопасност в град Шумен.

В партньорство с Гражданско сдружение „Гласът на Шумен“, които са и основни инициатори на тази инициатива в Шумен, Сара Младенова ще съпровожда ученици и ще им дава насоки как да пресичат безопасно по пешеходна пътека. „Гласът на Шумен“ съвместно с Мис България 2021 ще проведат акция като част от тази инициатива на 26 септември – вторник, в района на бул. Мадара в обедните часове, когато трафикът от ученици е най-голям. От гражданското сдружение са подсигурили и малки изненади за децата, които вземат участие в акцията, а именно светлоотразителни връзки за обувки, които светят в тъмното и правят пешеходците по-видими за шофьорите и така намаляват шанса от инциденти. За тази цел от сдружението си партнират с екипа на проекта “VIDIM“, които са българска компания предлагаща светещи и светлоотразителни продукти за пътна безопасност на пешеходци.

„В разгара на новата учебна година и с бързо настъпwащите есенно-зимни сезони, когато дните стават по-къси и се стъмва по-рано, е все по-наложително да се обърне сериозно внимание на учениците и всички пешеходци за стъпките, които гарантират безопасното пресичане и придвижване в градка среда“ – коментира Сара Младенова.

В допълнение от сдружението обясняват, че са решили да си партнират с VIDIM точно, защото преследват една и съща крайна цел – прiдвижването по пътищата да бъде по-безопасно за пешеходците.

“За нас е чест, че Сара Младенова като разпознаваема личност от град Шумен се ангажира да ни помогне в това начинание за популяризиране на темата за пътна безопасност и то сред най-застрашената прослойка на обществото в лицето на децата и учениците. Надяваме се с тази си кауза да спомогнем не само с образоването на по-младите как да се предпазват при прiдвижването си в градска среда, но и да мотивираме дискусия по темата за пътна безопасност сред обществото в град Шумен.“  Това сподели председателят на сдружението „Гласът на Шумен“ – Петър Петров.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *