ГЕРБ и БСП регистрират кандидатите си за кметове
25.09.2023
Кола отнесе каруца на пътя
25.09.2023

Пожари в сухи треви и отпадъци

Снимка: shumenonline.bg

На осем сигнала са реагирали през почивните дни екипи на пожарната безопасност и защита на населението в област Шумен.

На 21 септември в 18:03 часа в РДПБЗН Шумен е получен сигнал, че в землището на град Шумен край автомагистрала „Хемус“  горят сухи треви. На място е изпратен екип на РСПБЗН Шумен. След намесата на огнеборците пожарът е локализиран и потушен. За гасенето му са използвани 500 литра.

В 19:30 часа в РДПБЗН Шумен е получен сигнал, че в землището на квартал Дивдядово на град Шумен горят сухи треви. На място е изпратен екип на РСПБЗН Шумен. След намесата на огнеборците пожарът е локализиран и потушен. За гасенето му са използвани 300 литра вода.

В 21:42 часа в РДПБЗН Шумен е получено съобщение за оказване на съдействие на екип на центъра за спешна медицинска помощ. Служители от  РСПБЗН Шумен са пренесли мъж от жилището му на ул. „Алдемировци“ в град Шумен до линейката.

В 23:27 часа в РДПБЗН Шумен е получен сигнал, че в землището на квартал село Тодор Икономово горят отпадъци. На място е изпратен екип на РСПБЗН Каолиново. След намесата на огнеборците пожарът е локализиран и потушен. За гасенето му са използвани 3000 литра вода.

На 22 септемвринв 16:50 часа в РДПБЗН Шумен е получен сигнал, че в землището на село Хан Крум горят сухи треви. На място са изпратени два екипа на РСПБЗН Шумен и един на РСПБЗН Велики Преслав. След намесата на огнеборците пожарът е локализиран и потушен. За гасенето му са използвани 8000 литра вода.

На 23 септенври в 00:55 часа в РДПБЗН Шумен е получен сигнал за паднало дърво на ул. „Рафаил Попов“ в град Шумен. На място е изпратен екип на РСПБЗН Шумен. Служители на РСПБЗН Шумен са отстранили дървото от пътното платно.

В 13:47 часа в РДПБЗН Шумен е получен сигнал, че в стопанска постройка в село Градище е възникнал пожар. На място са изпратени три екипа на РСПБЗН Шумен. Унищожени са покривна конструкция с площ около 20 квадратни метра и врата. След намесата на огнеборците пожарът е локализиран и потушен, като не е допуснато разпространението му в къща.  За гасенето му са използвани 5000 литра вода. Най-вероятната причина за възникването му е небрежност при боравене с открит огън.

В 18:39 часа в РДПБЗН Шумен е получено съобщение за оказване на съдействие на екип на центъра за спешна медицинска помощ. Служители от  РСПБЗН Шумен са пренесли мъж от апартамент на шести етаж на ул. „Искър“ в град Шумен до линейката.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *