Проф. Георги Колев е кандидатът на ГЕРБ за кмет на Шумен
25.09.2023
Кражба от работилница на село
25.09.2023

Пожари от късо съединение лумнаха в Търговищко

Снимка: shumenonline.bg

Служители на РСПБЗН-Търговище с два противопожарни автомобила се реагирали на сигнал за възникнал пожар в постройка в стопански двор в село Маково.

В резултат на инцидента са били унищожени около 400 кв. м. покривна конструкция и са опушени около 250 кв. м. стени. Намесата на огнеборците е предотвратила огънят да обхване две сгради. За гасенето са използвани около 28 000 литра вода. Вероятна причина за възникване на пожара е късо съединение.

Екип служители на РСПБЗН-Попово са се отзовали на сигнал за пожар в покрива на къща в село Голямо Градище. Огънят е бил обхванал и подредени до стената на постройката сухи царевични стъбла. Унищожил е около 7 кв. м. покривна конструкция и изолация на стената, постройката е спасена. Вероятна причина за възникване на инцидента също е късо съединение.

За горепосочения период от време екипите на РСПБЗН в областта са погасили без преки материални загуби няколко пожара, възникнали поради небрежност при боравене с открит огън – в сухи треви в землището на село Могилец, обхванал около 4000 кв. м. площ. Пожарът там е бил в близост до иглолистна и широколистна гора. Погасен е пожар в сухи треви и храсти в близост до гробищния парк в село Подгорица, където е спасена е 20 декара иглолистна гора. Потушен е огън в сухи треви в село Конак, където в близост се е намирала сграда. Пожар е погасен в сухи треви на ул. „Панайот Хитов“ в град Попово. Там огнеборците спасили от огъня намираща се в съседство сграда. Погасен е и пожар в отпадъци в село Здравец. Два екипа на РСПНЗН са гасили пожар в отпадъци, намиращ се в близост до метален контейнер за отпадъци на ул. „Хаджи Димитър“ в гр. Търговище, както и в самия контейнер. Пожарът е погасен също без загуби.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *