Адреси в Търговище без ток
26.09.2023
Допълнително пари за две училища в община Никола Козлево
26.09.2023

Условно наказание за зрелищна гонка с полицията

Условно наказание получи шуменец, спретнал си луда гонка с полицията. Наказанието е определено след постигнато споразумение с прокуратурата. Това става ясно от протокола на наказателното дело, гледано пред Районния съд в Шумен.

Зрелищната гонка се разигра на 17 януари тази година. Главното действащо лице в нея е 40-годишният Стоян Русев. Преследването му започна в района на пети километър, където мъжът не спрял на стоп палка, премина по околовръстното на Шумен и завърши пред училището в квартал „Дивдядово“. Там беглецът бе причакан от полицаите, изведен от автомобила и проснат на земята по очи. При ареста си мъжът отказал да бъде тестван за наркотици. По данни на полицията, като водач Стоян имал 12 акта за установени административни нарушения, 10 наказателни постановления и 22 глоби с фиш, а в деня на гонката и с отнета книжка. Два месеца преди това бил хванат с наркотици.

Според съда деянието е извършено виновно при пряк умисъл. При преследването мъжът направил опит да блъсне служебния полицейски автомобил, като създал реална опасност от възникване на пътнотранспортно произшествие.

За дръзкото му поведение съдът му наложил наказание от 4 месеца „лишаване от свобода“, което е отложено за срок от три години. Беглецът ще трябва да заплати и направените разноски по делото в размер на 65 лева.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *