Салманово – селото с най-много кандидати за кметския стол
27.09.2023
Кой какъв късмет изтегли в бюлетината
27.09.2023

Най-младият кандидат за кмет на Шумен

Снимка: shumenonline.bg

Петър Петров е най-младият кандидат за кмет на община Шумен в политическа история на града. Той е издигнат от гражданското сдружение „Гласът на Шумен“ и подкрепен от ПП „Общество за нова България“. Зад него застава екип от 40 души, готови да работят за развитието на общината.

Кандидатурата на 37-годишният кандидат за кмет на Шумен Петър Петров беше представена днес на пресконференция пред медиите.

За себе си той сподели, че идва от бизнеса, има богат професионален опит в областта на горското стопанство, пътното поддържане и туризма, който иска да влее в развитието на Шумен.

„Искам да пренеса този опит като го влея в община Шумен. Благодаря за доверието на колегите от гражданско сдружение „Гласът на Шумен“ и политическа партия „Общество за нова България, които осигуриха платформа за участието ни в изборите, както и на ДСБ, затова, че застанаха зад идеята да предоставим алтернатива на шуменци“, каза Петър Петров.

Участието си в местните избори той мотивира с инициативите на гражданското сдружение „Гласът на Шумен“ по пътна безопасност и непрозрачното управление на финансите, при реализирането на които се сблъскали с неработещата Община. По думите му това се дължи на застроя в развитието на общината в последните 30 години, която се управлявала от едни и същи хора, с различен цвят.

„Нашата задача е да отпушим развитието на Шумен, като го освободим от захапката на бившата Държавна сигурност, която задкулисно дърпа конците“, акцентира Петров.

На изборите на 29 октомври екипът тръгва със сериозна заявка за победа и поне 15 общински съветници.

Кандидатската листа се състои основно от млади хора с активна гражданска позиция и такива с ценен опит. Основното й предимство, е че е съставена изцяло от млади креативни хора, експерти в своята професионална област, с различни политически възгледи, обединени около идеята Шумен.

В редиците на гражданската листа влиза и Васил Тодоров от ДСБ, който е с богат политически опит. Желанието му да вземе участие в листата, обясни с това, че тя е единствената листа, която не е утвърдена от политическа централа. Той изрази възмущението си от тясното партийно строителство и допусна договорки между политическите централи, които лишават шуменци от възможността да имат дясно обединение.

„Тръгнахме с идеята най-после да предложим на шуменци надпартиен кандидат, който да стигне до балотаж и най-после да извади Шумен от мястото, което му е определено. Голяма част от шуменци не излизат да гласуват, защото им се спускат кандидати. Крайно време е да се заложи на опит и експертиза. Гражданите искат хора с експертиза, а политическите централи поставят под съмнение интелигентността на избирателите“, каза Васил Тодоров.

Той бе категоричен, че изборът на Шумен не е предрешен и призова шуменци да гласуват, защото бъдещето на града е техни ръце.

Водач на листата е кандидатът за кмет Петър Петров, втори е Калоян Колев, трети Звездалин Звездев, четвърти е Васил Тодоров.  Следват: Неделчо Неделчев, Росица Иванова-Христозова, Стефан Георгиев, Валентин Атанасов, Ваня Василева, Свилен Чифлигаров, Гюлджан Сабриева, Димитър Димитров, Сара Младенова, Мирослав Георгиев, Виктор Иванов, Росен Господинов, Албена Рахнева, Петър Атанасов, Гьонюл Сали, Таркан Райчев, Янко Янков, Никола Недев, Ивайло Антонов, Йордан Атанасов, Живко Тодоров, Мирослав Маринов, Мая Младенова, Борислава Неделчева, Мая Дочева, Веселин Станков, Анета Георгиева, Веселина Недева, Велислава Донева, Женя Манева, Тошка Йорданова, Мария Христова, Дарин Йорданов, Михаил Милков, Елена Алексиева, Любомил Хаджиниколов, Йордан Узунов.

shumenonline.bg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5 Comments

 1. Светлин Стрелков каза:

  Здравейте, Shumenonline. Искам да добавя към визитката на г-н Петров, че с успешния си бизнес той е допуснал или, кой знае, може би разпоредил на управлявано от него търговско дружество да задлъжнее към Държавния и/или Общинския бюджет със повече от милион лева. Дали този свой опит иска да влее като кмет на община Шумен?! И за разлика от анонимността на други коментатори излизам с името си.

 2. Светлин Стрелков каза:

  Защо ми отрязахте коментара?

  • Доброжелател каза:

   След като си сигурен в това, възползвай се от офертата на Асен Василев: „Издадеш ли някой заради укриване на данъци, вземаш награда от 10% от укритото, което отива в държавната хазна.“ Можеш да добавиш и таткото на юнака.

 3. Светлин Стрелков каза:

  И т.к. г-н Петър Петров е управлявал бизнес довел до загуба Държавния и/или Общинския бюджет в поне милион лева, този ли свой опит ще влее като кмет на Община Шумен?!

  • Доброжелател каза:

   След като си сигурен в това, възползвай се от офертата на Асен Василев: „Издадеш ли някой заради укриване на данъци, вземаш награда от 10% от укритото, което отива в държавната хазна.“ Можеш да добавиш и таткото на юнака.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *