СИДП с телефонна линия за сигнали
27.09.2023
Спряно е плащането през Е-PAY в електронните услуги на НАП
27.09.2023

Учебна евакуация на двора

Учебна евакуация с ученици, педагогическия и непедагогически персонал по план на СУ“ Трайко Симеонов“ се проведе днес в учебното заведение.

Евакуацията се организира и ръководи от ръководството на училището и включва теоретична и практическа част.

Учителите контролираха и коригираха действията на учениците за точно изпълнение на практическата част от занятието, което се извърши съгласно евакуационния план на училището.

Евакуацията се извърши без паника през коридорите и изходите извън сградата, а сборен пункт беше спортната площадка в двора на училището.

Събитието се проведе съвместно с експертите инсп. Галя Колева и Людмил Лозанов, н- к група ПК и ПД в сектор ПКД в Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Бяха спазени всички дейности в плана за действия при пожар: подаване на сигнал за пожар, събиране на Щаба по пожарна безопасност, известяване на намиращите се в училище ученици, учители и служители за незабавна евакуация. Проведеното мероприятие е част от обучението на учениците за действия при възникване на непредвидени ситуации и завърши с беседа по безопасно поведение.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *