Близо два милиона лева за ремонт на улици в община Никола Козлево
28.09.2023
Кметът на Нови пазар отчете успешен мандат
28.09.2023

Снимка: Борис Колев

Осем са кандидатите за кметския стол в община Каспичан. Иван Иванов е кандидатурата на “Възраждане”,  Жечка Недялкова – на “Левицата!”. ДПС залага на Зелиха Марем, “БСП за България” – на Милена Недева. Тодор Тодоров е кандидатът на “Продължаваме промяната – Демократична България”, Мая Николова – на ПП “Има такъв народ”.  ПП ГЕРБ издига за кмет Златин Ценков, “Български възход” – Милен Марков.

Да управляват Велики Преслав искат шест кандидати. “Възраждане” номинира Недко Недев. Коалиция “Граждани за Общината” издига Валентина Гоцева. Христо Кюркчиев е кандидатът на “Движение за права и свободи – ДПС”,. “БСП за България” отново залага на Александър Горчев. Кандидатът на Коалиция “Продължаваме промяната – Демократична България е Пламен Андреев, за втори мандат ще се бори досегашния кмет, който е издигнат от ПП ГЕРБ.

В битката за Нови пазар се впускат петима кандидати. Саша Атанасова, издигната от “Възраждане”, Айсел Руфад – от ДПС, досегашния кмет Георги Георгиев – от “БСП за България”, Захари  Борачев – от “Продължаваме промяната – Демократична България”, Ангел Куцаров – от ПП ГЕРБ.

В Смядово кандидатите за кмет са четирима – Красимир Василев от “Възраждане”, Гинка Йорданова от ДПС, Иванка Петрова от ПП ГЕРБ,  Христо Христов от “Граждани за Общината (Български възход)”.

Кандидатите за кмет на Каолиново са трима. “Възраждане” номинира Милена Герчева. Движение за права и свободи – ДПС залага отново на Нида Ахмедов, а ПП ГЕРБ – на  Назми Халид.

В Никола Козлево Общинската избирателна комисия регистрира двама кандидати за кметския стол. Това са  Исмаил Ибрям от МК „ДПС“ (БСП за България) и Реджеб Вели, издигнат от ПП “Национално движение за права и свободи – НДПС”.
След крайния срок за регистрация е постъпила кандидатурата на Неджемедин Адем, издигнат от „Продължаваме промяната – Демократична България“. Заради закъснението, тя е подложена на гласуване от членовете на комисията, които с 5 гласа “за“ и 6 “против” не постигат нужното мнозинство за решение. Дали този кандидат ще бъде регистриран за участие в кметските избори ще реши Централната избирателна комисия.

Във Върбица двама кандидати се явяват за кметското място – Мердин Байрям, издигнат от Движение за права и свободи – ДПС и Хасан Хасанов – от ПП Национално движение за права и свободи – НДПС.

Толкова са и в Хитрино – Емин Шакир, издигнат от ДПС и Нуридин Исмаил от “Продължаваме промяната – Демократична България”.

Община Венец е с една кандидатура, тази на досегашния кмет Нехрибан Ахмедова, която отново е издигната от Движение за права и свободи – ДПС.

shumenonline.bg

 

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *