Обучават безработни за продавачи
28.09.2023
Безработицата расте
28.09.2023

Научни работници на конференция в Земеделския институт

Научна конференция с международно участие се провежда в Земеделския институт в Шумен. В нея участват около научни работници от български и чуждестранни научни организации, които дискутираха темата „Иновации в земеделската наука за ефективно земеделие“.

На конференция днес ще бъдат представени общо 32 научни съобщения по животновъдство и растениевъдство. Докладите са в областите генетика, селекция и репродукция в животновъдството, селекция, семепроизводство и агротехника  на растенията, системи за хранене на селскостопанските животни, технологии на отглеждане и производство на качествена животинска и растителна продукция, опазване на околната среда и намаляване на парниковите газове, използване на местните ресурси.

В момента Земеделски институт – Шумен разработва 5 проекта в областта на животновъдството и 4 проекта в областта на растениевъдството, както и два международни проекта за идентифициране и приложение на прояви на положително поведение при селскостопанските животни. Земеделски институт Шумен работи и по проект за идентифициране на генетични маркери, свързани с продуктивните качества на овцете.

shumenonline.bg

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *