Изловиха пиян на каруца и камион със счупено стъкло
03.11.2023
Над 200 служители на МВР пазят балотажа утре
04.11.2023

Засилено полицейско присъствие за балотажа

Засилено полицейско присъствие преди и по време на втория тур на изборите в Шуменско. Целта е да не се допускат нарушения, свързани с изборното законодателство. След анализ са изведени невралгични точки и полицейски екипи са на обход.

Директорът на областната дирекция Георги Гендов инспектира изведените като приоритетни за контрол места. Срещна се с екипите, които работят на терен, за да провери дали се работи по сигнали за нарушаване на обществения ред. Преди и по време н първия тур на изборите за кметове и общински съветници в област Шумен по различните канали на МВР- чрез телефон и имейл са приети 44 сигнала за нарушения. Всички са докладвани на компетентната прокуратура и по тях са извършени проверки.

От полицията напомнят, че гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес на тел: 054 800-588, 029011298 и e-mail: izbori@mvr.bg и shumen@mvr.bg. Създадена е организация за непрекъснат режим на обслужване на откритите линии. Подадените информации ще бъдат записвани.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *